Comas

Jackie Moran: Bodhrán, Percussie, Zang

Isaac Alderson: Houten Dwarsfluit, Uileann Pipes, Zang

Aidan Burke: Viool

Philip Masure: Gitaar, Cistern, Zang

Sinds maart 2003 spelen deze 4 muzikanten samen onder de naam Comas. Ze hebben voordien al heel wat muzikale waters doorzwommen, met groepen als Riverdance, The Drovers, Eileen Irvers, Orion, Urban Trad, Laïs, en Liz Carroll…om er maar enkele te noemen.

Hun verschillende culturele achtergronden, plus het gegeven dat ze enkele duizenden kilometers uit elkaar wonen, kon niet verhinderen dat ze elkaar vonden in hun gelijkaardige benadering van Ierse traditionele muziek. Deze unieke muzikale mix, zorgde er voor dat Comas binnen de kortste tijd op de affiches prijkte van grote festivals in Ierland, Frankrijk, Engeland, Denemarken, België en Nederland.
Tegen het einde van 2003 had de groep al een stevige reputatie opgebouwd. De lovende woorden van de pers bezorgden hen al titels als “De Revelatie van 2003”(nvfolk) en “De Beste Traditionele band in Dranouter” (Folkspot).

De naam Comas, wat het Gaelic is voor ‘kracht’, is niet toevallig gekozen. Kracht, gekoppeld aan gevoeligheid voor de magie, die inherent is aan Ierse muziek, bezorgt de groep zijn unieke geluid. Comas is een groep, geworteld in de Ierse muziek, maar met voldoende ruimte om originele composities een plaats te geven. Open voor nieuwe invloeden, maar met een groot respect voor de traditie. En dat is wat een traditie levend houdt, en wat Comas in de schijnwerpers zet van de Ierse muziek in de 21e eeuw.

Download hier de presskit.

De officiele website van Comas: www.comasmusic.com

USA and Canadian agent for Comas: Wooden Ship Productions

© Copyright - Folk Bookings - Masure - www.folk.be