The Paul McKenna Band

“The best folk band to have come out of Scotland in the last twenty years” New York Times

“The best band of their generation”  The Living Tradition

“A band with the potential to dominate the Scottish/Irish traditional scene for the next twenty years”  Fatea Magazine

De zeer jonge Paul McKenna is goed op weg om het nieuwe boegbeeld van de Schotse songwriting te worden. The Paul McKenna Band krijgt sinds hun debuutalbum “Between Two Worlds” in februari 2009 een overvloed aan uitstekende recensies. Op de MG Alba Scots Trad Music Awards in november datzelfde jaar werd hen de titel “Best Up and Coming Artist of 2009″ toegekend. Sindsdien zijn ze drukbezet met optredens in de Verenigde Staten, Canada en Europa.
Ook dit jaar kreeg de band maar liefst drie nominaties in de MG Alba Scots Trad Music Awards, waaronder de nominatie voor Folk Band van het jaar.

Met een eigentijdse benadering van songs, zonder te ver af te dwalen van hun wortels, zijn hun arrangementen zowel innovatief als fris. Het opzwepende geluid van The Paul McKenna Band wordt gecreëerd door uitstekende zang, drijvende gitaar en bouzouki, een intens vioolspel, een warme klank van fluit en whistles en dynamische bodhrán en percussie.
The Paul McKenna Band uit Schotland boeit het publiek met een wervelende show van hun nieuwe album ‘Stem the Tide’, waarin zij hun liefde voor folk en traditionele muziek combineren met originele songs en tunes.
Paul McKenna onderscheidt zich door zijn briljante songwriting, een prachtige stem, en vooral door de herinterpretatie van klassieke Schotse volksliederen.

De officiële website van de Paul McKenna Band

© Copyright - Folk Bookings - Masure - www.folk.be